Terje Resell

Aktuelt
Utstillinger
Kunstnere
Kontakt
Kart
Presse Det er på tide å gi noe tilbake


English text

Flere ganger har Terje Resell besøkt land i den 3. verden og latt seg inspirere av menneskene der til å lage bilder. Bilder han har solgt godt av og har kunnet leve av.
Eksempelvis var hans kone Tulla Elieson og han på en flere måneder lang studiereise til Mali, Niger og Burkina Faso i Vest-Afrika i 1991. Hensikten med reisen var å studere tradisjonell leirearkitektur, men det var menneskene i landsbyene som gjorde mest inntrykk. Særlig kvinnene som under kummerlige forhold, levde sine liv med en imponerende skjønnhet og verdighet.
Senere inspirerte en reise til Burma han til å lage en serie barneportretter. Han kalte bildene «Barn fra en annen verden», og prøvde å formidle det store alvoret som finnes i ansiktene til barn fra den 3. verden.
Etter en anbefaling, reiste de i vinter til Masai Mara Kenya med Basecamp Explorer. Der fikk de besøke en av Basecamps ansatte, som sammen med sine 4 koner og 14 barn utgjorde en hel landsby. Terje hadde en ide om å lage bilder fra Basecamps nærområde som kunne selges til inntekt for et av Basecamps prosjekter. Senere er ideen utvidet og konkretisert i samarbeide med Galleri Semmingsen.
Så 12. desember åpner en utstilling med motiver fra alle reisene.
Vi har et håp om at vi ved salg fra utstillingen skal kunne reise 200 000 NOK til bygging av nytt produksjonslokale for Basecamp Masai Brand BMS Smykkeprosjekt.
Galleri Semmingsen - Mob: 905 94 117 - E-post: ah@gallerisemmingsen.no

Logg inn